Remaja Cool '}

Tuesday, 13 March 2012

Cara Lelaki Mengorat Perempuan ^_^


Oke…kali ni saya nk kongsi sdikit rahsia tntg lelaki…sikit suda la. Rahsia tentang bagaimana lelaki akan berusaha mengorat perempuan…

Cara Lelaki Mengorat wanita

1. Selalu memandang. Lelaki tu akan selalu memandang perempuan yg die suka. Mungkin pernah terjadi pada anda…haha

2. Kebetulan ke? Lelaki tu akan selalu wujudkan kebetulan…contohnye kebetulan trjumpe di perpustakaan, kebetulan jumpe di kafe, kebetulan jumpe di shopping mall dan byak lagi tmpat

3. Menyiasat…Lelaki akan menyelidik tentang perempuan yang die suka. Latar belakang, siapa kawan die, suka makan apa dan sebagainya.

4. Tiba-tiba baek dengan kawan anda?  Lelaki akan cuba mendekati kawan anda dan bertanyakan tentang anda. Kadang2 lelaki mahu kawan anda bercerita yang baek2 tentangnye.

5. Mesej? Ya..memang lelaki  akan mesej perempuan yg die ske…kdg2 laki xbgtw identiti die. dari mana die tahu no fon anda? Suda tentula kawan anda. Die akan selalu mesej anda, bertanya perkara yg remeh temeh kemudian akan mula bertanyakan perkara yg serius dan x masuk akal sedikit demi sedikit…die nak tarik minat anda la tu

6. Call…suda tentu, bila anda layan karenahnye dengan melayan mesejnye, xkre la lam fb, twitter, butter ataupun henfon skalipun, lama kelamaan die akan menelefon anda. Jika anda angkat, bertambah-tambah la “syok sndri” laki tu. laki tu akan ceritakan masalahnye pada anda dan mahukan respon anda…Jangan tertipu, nk kan respon, x smestinye kena call prempuan, kawan laki kan rmai lagi…awas.

7. Ajak keluar? Selalunye kalau sampai peringkat ni, laki tu memang da sedia nak luahkan perasaan terhadap anda. Die akan pujuk anda untuk keluar dengannye. Contohnye die mahu belanja anda untuk berterima kasih pada anda kerana mendengar masalahnye. die juga xkan kesah kalau anda keluar dengannye ditemani kawan anda..asalkan dapat keluar bersama…kalau anda terima pelawaannye, maknenye anda juga memang sukakan die eh? Jangan terima kalau x ske ataupun xnak. 

8. Tetibe je..selepas beberapa bulan, die akan luahkan perasaan trhadap anda. Apa yang patut anda buat? Jika anda suka die, trima je la. Jika anda da ada owang laen, better jangan layan awal2 lagi…kan da susah. Jika anda single dan x mau couple ataupun x mau ngan die, ckap je “ maaf, sy xnk”…tp selalunye prempuan akan jawab “ kita kawan je la”…xpon “ kawan baek?”. Ayat tu jangan la…ia seperti anda berikan harapan untuknye untuk mencuba lagi.

Apa yang perlu anda buat?

Jika anda suda berteman…,Jangan layan dari awal lagi, wlaupun mesej. Kalau die berdegil, beritahu perkara yg sebenar bahwa anda suda berteman.

Jika anda tidak berteman….Anda suka die, trima je la. Anda x suka die ataupun xnak couple ngan die, juz said “ maaf”…jangan beri harapan kosong pada lelaki kerana ia hanya akan mencalarkan “pride” laki tu…sebab tu la bila anda beritahu perkara yg sebenar, kemungkinan besar die xkan kacau anda lagi.





p/s: mungkin bnyak lagi cara laen. haha~

8 comments:

Anyyss Shuhaimi said...

wah2!! :D

azeo laxerz said...

hoho...mesti rmai laki cam ni~

NadiRah said...

hehe...cam pnh je rase..huhuhu

Anonymous said...

eh bdak ni...prasan nye~

noktahbertindih said...

dr.love loni dio,,haha,,tahniah2..

Anonymous said...

wah3x.. bgini rupenye die mengorat~

-perasaan comel-

azeo laxerz said...

eh gini ke? x pasan lak..haha...~

Din said...

Masa kat sekolah dulu, lelaki yang feymes ni biasanya adalah lelaki yang periang n kelakar, tapi kalau sampai tahap annoying jadi menyampah plk kn? haha


Di sini juga ada doa >>
Doa Pengasih, Pelembut Hati Suami Isteri Anak dan Sesiapa Sahaja

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...