Remaja Cool '}

Thursday, 21 April 2011

Lelaki Handsome vs Lelaki x Handsome~



Kalau lelaki hensem : banyak bercakap
Perempuan akan cakap : petah berbicara dan banyak idea
Kalau lelaki buruk : banyak bercakap
Perempuan akan cakap : memekak je..ingat orang suka ke!


Kalau lelaki hensem : dituduh buat jahat

Perempuan akan kata : itu semua karut!..ada orang sakit ati kat dia tuh!..
Kalau lelaki buruk : dituduh buat jahat
Perempuan akan cakap : memang sah dia yang buat!..muka pun macam pecah rumah!



Kalau lelaki handsome : menolong perempuan yg diganggu

Perempuan akan cakap : wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki buruk : menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata : entah-entah yang ganggu tadi tu.. kawan-kawan dia...



Kalau lelaki handsome : jalan dengan perempuan cantik

Perempuan akan kata : wah..padan sangat...
Kalau lelaki buruk : jalan dengan perempuan cantik
Perempuan akan kata : mesti kena bomoh perempuan tuh!



Kalau lelaki handsome : ditinggal kekasih

Perempuan akan kata : jangan sedih...(dalam hati-odoh betul perempuan tuh!)
Kalau lelaki buruk : ditinggal kekasih
Perempuan akan kata : jangan sedih...(dalam hati -
"padan muka! Ada ati nak bercinta)



Kalau lelaki handsome : menyayangi binatang

Perempuan akan cakap : perasaannya halus...penuh kasih sayang
Kalau lelaki buruk : menyayangi binatang
Perempuan akan cakap : sesama spesis memang harus menyayangi...



Kalau lelaki handsome : memandu BMW

Perempuan akan cakap : muda-muda dah berjaya.
Kalau lelaki buruk : memandu BMW
Perempuan akan cakap : kalau tak drebar, sahih kereta curik!



Kalau lelaki handsome : tak mau diambil gambarnya

Perempuan akan cakap : dia pasti bimbang kalau-kalau gambarnya dipergunakan
Kalau lelaki buruk : tak mau diambil gambarnya
Perempuan akan kata : dia tau, kalau cuci pun.. mesti tak jadi punya!



Kalau lelaki handsome : terpijak kaki perempuan

Perempuan akan cakap : eh.. tak pe..tak pe..saya yang patut minta maaf..
Kalau lelaki buruk : terpijak kaki perempuan
Perempuan akan kata : oi..buta ke?..celaka..haram jadah..sial..p#@%&*%!!!!...



Moral : jgn menilai seseorang melalui rupa parasnya sahaja. jangan bersangka buruk tanpa mengetahui perkara sebenar.~


please leave your comment~

7 comments:

Anonymous said...

ciptaan ALLAH indah2 belaka..:)

azeo laxerz said...

pandangan mnusia, biasa la...~

Anonymous said...

besa larh mnusia....ska tgk bnda cntik ja...mreka smua xtaw bnda2 cntik tuh larh yg leh myebabkn mreka lpa dri...astaqfirullah al-azim...

azeo laxerz said...

mmg post ni ad btolnya...rmai yg dh kne mcm ni...bg ak, klu hensem dn slalu dipuji, mgkin akn buat org tu tggi dri dn x pndg org yg x hensem.
tp..org yg x hensem lbih aman coz xde ap yg mrisaukan dyorg...bukn wjah, bukn prempuan, bukn pndangan org...mreka lbih bebas~

Anonymous said...

tp kbykn owg xensm mst krang self confdent depa...tmbh lak maw da owg yg dok kta bkn2...xsmstnya smua akn asa aman...mct da byk bnda yg dpa pkiaq...kta mna nk taw lau depa sndri xcta...so,,slalu larh g dpa advce yg bgna spya btmbh kyknan dri dpa...arap2....amin...

ruby sarip said...

semua makhluk ciptaan Allah hensem hensem dan cun cun.. Ada segelintir daripadanya Allah memperlihatkan kecantikannya kepada orang ramai. ada pula kepada orang tertentu.. so, tak de istila x hensem , and x cun dalam ciptaan Allah..
huh! aq dah membebel banyak da-,-'.

Ahmad Haziq Azlan said...

diskriminasi namanya.
kejam!!!!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...